Kvalita webových geografických informačních systémů - Komárková, Jitka (Univerzita Pardubice, 2007)
Vzhledem k neustále narůstající nutnosti řešit problémy vstahující se k určitému území se geografické informační systémy (GIS) v posledních letech staly nedělitelnou součástí mnoha informačních systémů komerčních firem i veřejno-správních organizací. Práce se zaměřuje na jeden konkrétní typ GIS - webové geografické informační systémy, které mají v součastnosti největší počet uživatelů.
Keywords: Web-GIS; mapové servery; GIS; Kvalita; software; ISO/IEC 9126; map servers; Geographic Information Systems; software quality