Historie satanismu v České republice - Fiala, Jakub (Univerzita Pardubice, 2008)
Obsahem práce je shrnutí historického vývoje oficiálního proudu satanismu v České republice. Rozsah mé práce je tímto vymezen v několika směrech, dějinným přístupem ke zmiňovanému fenoménu, dobou existence České republiky, jejím geografickým ohraničením a v neposlední řadě samotným pojmem satanismu. Na začátku práce poukazuji na současnou odbornou literaturu k tématu a na nezbytnost dalších hodnověrných informací a interpretací, zamýšlím se též nad těžkostmi spojenými se získáním nových fakt. Hlavní část, volně navazující na oddíl dotvářející představu širšího kontextu práce, je věnována dokumentaci organizací, literatury a osob, jež se k satanismu veřejně hlásí. V závěru uvádím srovnání vlastních zjištění s dosavadními informačními zdroji.
History of Satanism in Czech Republic
Keywords: Satanism; Czech Republic; religionism; satanismus; Česká Republika; religiozita