Analýza dlouhodobého znečištění Labe ve vztahu k oblasti Hradec Králové - Pardubice - Lednová, Hana (Univerzita Pardubice, 1998)
Cílem práce je hydroekologická syntéza všech dosavadních poznatků, které se týkají celkového zatížení horního toku Labe. Zásadním výstupem je návrh opatření k zajištění II. stupně jakosti toku Labe ze všech aspektů a diskuse o dalších rezervách vedoucí ke zlepšení kvality.
Keywords: Životní prostředí; povrchové vody; znečištění vod; Labe