Vývojové trendy v pojišťovnictví - Valentová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce je zaměřena na vývojové trendy v pojišťovnictví. První část je věnována historii pojišťovnictví. V další části jsou uvedeny ukazatele vývoje pojištění a pojišťovnictví s některými konkrétními daty pro pojistný trh České republiky. Obsahem třetí části je analýza pojistných trhů a vývojových trendů tří sousedních zemí – České, Slovenské a Rakouské republiky. Součástí je také porovnání zjištěných údajů . Dále práce popisuje vývojové trendy pro segment životního a neživotního pojištění. Závěr práce je věnován propojování finančních služeb a globalizaci na pojistných trzích.
The developments of insurance markets
Keywords: Pojišťovnictví; pojistný trh; Pojišťovny; pojištění; finanční služby; škodovost; Insurance; insurance market; insurance companies; Insurance; financial services; loss ratio