Kouření jako kulturní fenomén: postoje kuřáků k pasivnímu kouření a k informacím o zdravotních rizicích - Slavíková, Olga (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá otázkou současného vnímání kouření, je zaměřena na fenomén pasivní kouření a stigmatizaci kuřáků. Cílem práce je zjistit, jak vnímání pasivního kouření a případná stigmatizace ovlivňuje postoje kuřáka. Práce dále pojednává o vnímání zdravotních rizik z kouření a jejich začleňování do rozhodovacího procesu kuřáka a o případné změně v jeho chování.
Smoking as a cultural phenomenon: the attitudes of smokers to passive smoking and information on health risks
Keywords: kouření; pasivní kouření; stigmatizace; vnímání informací; rozhodování; chování; prevence; smoking; passive smoking; stigmatisation; perception of information; decision; behavior; prevention