Úloha radiologického asistenta při radionuklidovém zobrazení mozku pomocí jednofotonové emisní výpočetní tomografie - Bahlyková, Marija (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce nazvaná Úloha radiologického asistenta při radionuklidovém zobrazení mozku pomocí jednofotonové emisní výpočetní tomografie je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou obecné poznatky o ionizujícím záření, jeho biologických účincích, o radiologickém asistentovi, nukleární medicíně a dále pak indikace ke scintigrafii mozku. Praktická část popisuje vyšetření perfuzní scintigrafie mozku a úlohu radiologického asistenta při tomto vyšetření.
The role of radiological assistant in radionuclide imaging of brain by single photon emission computed tomography
Keywords: radiologický asistent; SPECT; mozek; nukleární medicína; radiofarmaka; radiological assistant; SPECT; brain; nuclear medicine; radiopharmaceuticals