Vliv bankovního sektoru na ekonomický vývoj vybraných zemí - Kula, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2016)
Cílem této práce je provést vzájemnou komparaci bankovních sektorů USA, Japonska a Eurozóny a analyzovat vliv těchto bankovních sektorů na vývoj vybraných ekonomik. Pro ekonometrickou analýzu byly zvoleny ukazatele M3 / HDP a celkové úvěry / HDP.
Influence of Banking Sectors to the Economic Development of Selected Countries
Keywords: bankovní úvěry; M3; HDP; FED; ECB; BoJ; hypotéční krize; kointegrace; Grangerův test; bank loans; M3; GDP; FED; ECB; BoJ; mortgage crisis; cointegration; Granger test