Stavová regulace soustavy motor - generátor - Mucha, David (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou stavové regulace. Cílem práce je řídit stavovým regulátorem soustavu motor generátor. Před samotným návrhem regulátoru byla provedena identifikace soustavy. Návrh parametrů regulátoru je možný dvěma metodami. Při řízení byly parametry regulátoru navrženy podle kvadratického kritéria. Soustava je připojena k počítači pomocí měřicí karty MF634.
State feedback control of motor - generator system
Keywords: dynamický systém; stavový popis; stavová regulace; estimátor; identifikace; Dynamical system; State space; State control; Estimator; Identification