Aplikace elektrochemických metod při analýzách koření - Metelka, Radovan; Jashari, Granit; Sýs, Milan; Bínová, Monika (Garmond Nitra, 2024)
Byly vyvinuty nové elektrochemické metody pro analýzu látek obsažených v koření pomocí elektrod na bázi uhlíku. Metoda pro stanovení trans-anetholu je založena na anodické oxidaci této látky v acetonitrilu na uhlíkové pastové elektrodě modifikované dodecylsulfátem sodným (40 % hm.). Elektrochemická detekce safranalu byla provedena v organických elektrolytech na elektrodách ze skelného uhlíku a borem dopovaného diamantu.
Application of Electrochemical Methods in Analyses of Spices
Keywords: trans-Anetol; Safranal; Uhlíková pastová elektroda; Elektroda ze skelného uhlíku; Borem dopovaná diamantová elektroda; Voltametrie; trans-Anethole; Safranal; Carbon paste electrode; Glassy carbon electrode; Boron-doped diamond electrode; Voltammetry