Ekonomická situace Řecké republiky - Syrová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2012)
Evropa prošla v posledním půlstoletí procesem transformace a v posledních letech se potýká s finanční krizí. Tato práce by měla nastínit základní kroky integrace a elementární problémy stávající krize, s níž souvisejí popsané stabilizační mechanismy. Práce se dále zabývá konkrétními potížemi vyskytující se v Řecké republice, analyzuje současný stav ekonomické situace Řecka a nastíní možnosti řešení těchto okolností.
Economic situation of the Hellenic Republic
Keywords: Řecko; Evropská měnová unie; Mezinárodní měnový fond; eurozóna; finanční krize; Greece; European monetary union; International monetary fund; euroarea; financial crisis