Délka hospitalizace po vaginální, abdominální a laparoskopicky asistované vaginální hysterektomii - Augustinová, Kamila (Univerzita Pardubice, 2021)
Tématem bakalářské práce je délka hospitalizace po vaginální, abdominální a laparoskopicky asistované vaginální hysterektomii. Jedná se o teoreticko-průzkumnou práci, která je rozdělena do dvou částí - teoretické a praktické. Teoretická část je zaměřena na jednotlivé typy hysterektomií (VH, AH, LAVH), jejich historii, charakteristiku, indikace, kontraindikace a pooperační komplikace. Dále je zde popsaná péče o klientku během hospitalizace. V praktické části je popisována metodika výzkumu a analýza získaných dat.
Length of hospitalization after vaginal, abdominal and laparoscopically assisted vaginal hysterectomy
Keywords: gynekologické operace; vaginální hysterektomie; abdominální hysterektomie; laparoskopicky asistovaná vaginální hysterektomie; pooperační komplikace; délka hospitalizace; ošetřovatelská péče; gynecological operations; vaginal hysterectomy; abdominal hysterectomy; laparoscopically assisted vaginal hysterectomy; postoperative complications; length of hospitalization; nursing care