Návrh diagnostického zařízení brzdových systémů havarovaných osobních automobilů - Horčicová, Hana (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem diagnostického zařízení pro diagnostiku brzdového zařízení vozidel po nehodě. Teoretická se věnuje nejprve popisu brzdové soustavy, následně analýze existujících zařízení, které by bylo možno využít pro tento účel a posledním bodem je rozbor problematiky zkoumání vozidel po nehodě v závislosti na rozsahu poškození a dalších okolnostech. Praktická část se návrhem a konstrukcí konkrétních zařízení pro diagnostiku brzdové soustavy, a nakonec návrhem manuálu včetně metodiky práce se zařízením.
Proposal of diagnostics equipment of brake systems of the crashed cars
Keywords: brzdová soustava; hlavní brzdový válec; diagnostika vozidel po nehodě; dopravní nehody; brake system; tandem master cylinder; vehicle diagnostics after an accident; traffic accidents