Současné česko-rakouské vztahy v pohraničí jižní Moravy pohledem Čechů - Dvořáková, Jitka (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce popisuje současný stav česko-rakouských vztahů v pohraničí jižní Moravy tak, jak jsou v současnosti vnímány zde žijícími Čechy. Převážnou část práce tvoří vlastní výzkum prostřednictvím kterého byly získány informace k danému tématu a byly dosaženy výzkumné cíle. Prvním je zachycení česko-rakouských vztahů v pohraničí jižní Moravy z hlediska obecnějších každodenních vztahů. Druhým je zjištění, zda a do jaké míry česko-rakouské vztahy ovlivňují spory kolem fungování Jaderné elektrárny Temelín.
Contemporary relations between Czechs and Austrians in the frontier area of south Moravia from the Czech viewpoint
Keywords: relations between Czechs and Austrians; frontier area; nuclear power station Temelín; Media; česko-rakouské vztahy; pohraničí; Jaderná elektrárna Temelín; Média