Rekonstrukce místních komunikací Hrádek nad Nisou - Rosina, Jan (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá celkovou rekonstrukcí ulic Žižkova, U Koupaliště, Moskevská a ulice bez názvu. Cílem rekonstrukce bylo vhodné uspořádání uličního prostoru, zklidnění dopravy, bezpečnosti chodců, dostatečného odvodnění a vytvoření dostatečného místa pro dopravu v klidu. Při vypracování této práce bylo vycházeno z aktuální legislativy a technických předpisů pro vypracování projektové dokumentace.
Reconstruction of urban roads Hradek nad Nisou
Keywords: rekonstrukce; místní komunikace; obytná zóna; zklidnění dopravy; bezbariérové úpravy; dopravní značení; recontruction; local communication; residential zone; calming down the traffic; barrier-free layout; traffic signs