Analýza nákladů v podniku VAK - Lepešková, Jana (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá podrobnou analýzou nákladů v podniku VAK Pardubice, a.s.. Na základě konkrétních podnikových údajů, získaných z účetních výkazů sleduje, jak se podílejí jednotlivé nákladové položky na celkových nákladech a rovněž zachycuje jejich vývoj v letech 2005 až 2009. Závěrem bakalářské práce, na základě provedené analýzy nákladů, jsou navrhnuta možná opatření, která by vedla ke snížení nákladů a tím i ke zvýšení zisku.
Analysis of costs in the company VAK
Keywords: Náklady; snižování nákladů; Ceny; vodné; stočné; odpisy; analýzy; Costs; cost reduction; prices; water rate; sewerage; depreciation; analyses