Organizovaný zločin formou vydírání a dopad na ekonomiku ČR. - Škopová, Ladislava (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce se zabývá problematikou organizovaného zločinu v České republice, zejména pak trestným činem vydírání. První část je věnována rozboru právní úpravy trestných činů, konkrétněji trestného činu vydírání. Popisuje historii a současnost organizovaného zločinu a podrobněji analyzuje vlastní trestný čin vydírání. Praktická část je věnována analýze objasněnosti trestného činu vydírání a jeho možných dopadů, ovlivňujících ekonomiku České republiky.
Organised crime in the form of blackmail and impact on the economy of the Czech Republic.
Keywords: kriminalita; organizovaný zločin; trestní právo; trestný čin; vydírání; crime; organized crime; criminal law; criminal act; blackmailing