Analýza protokolů pro vzdálenou správu - Krejčí, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem práce je provést komparativní analýzu dostupných protokolů pro vzdálenou správu a přístup. Autor práce v teoretické části představí a srovná moderní protokoly (VNC a jeho varianty, RDP a jeho verze a Terminal Services). V praktické části práce se bude autor zabývat implementací protokolů pro vzdálenou správu, provede jejich implementaci a odchycení provozu pomocí programu Wireshark. Dále bude poukázáno na zásadní rozdíly mezi jednotlivými protokoly a jejich možnostmi jejich nasazení.
Analysis of protocols for remote management
Keywords: VNC; RDP; RFC; VPN; SSH; Wireshark