Rozhodování a motivace manažerů na odlišných úrovních řízení - Behaviorální management - Kraic, Filip (Univerzita Pardubice, 2021)
Práce analyzuje, jakým způsobem management v podnicích přistupuje k řízení, rozhodování a motivaci sebe samých, ale i zaměstnanců a celé organizace jako celku. Je stále těžší pro manažery na nejvyšších úrovních udržet si potřebnou kvalitu pro řízení, rozhodování a motivaci. Management na nejvyšší a střední úrovni je pro podnik klíčový. Rozhodnutí na těchto úrovních v organizaci mohou přinést úspěchy v podobě nastavených cílů a strategií, ale i strmé pády firem. Důležité je vybrat do těchto úrovní ty správné pracovníky, aby se vytvořila ta správná chemie pro řízení organizace. Je potřeba na této úrovni řízení mít rozdílné osobnosti, které však jak celek tvoří silné jádro společnosti. Bez správně zvoleného nejvyššího managementu v podniku nemůže firma nikdy profitovat.
Managing and motivating managers at different levels of management - Behavioral management
Keywords: chování managementu; střední management; top management; role; rozhodování; motivace; zaměstnanci; management behavior; middle management; top management; roles; decision making; motivation; employees