Ozařovací techniky při radioterapii karcinomu prsu - Ondrová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce se zabývá problematikou karcinomu prsu a možnostmi jeho léčby. Z léčebných metod je největší prostor věnován radioterapii a jejím technikám. Jsou zde popsány ozařovací techniky používané k radioterapii karcinomu prsu, jejich přednosti, odlišnosti a nevýhody. Porovnává, jaké je zatížení plic při ozáření samotného prsu a při ozáření prsu a regionálních lymfatických uzlin.
Irradiation techniques for breast cancer radiotherapy
Keywords: karcinom prsu; radioterapie; ozařovací techniky; breast cancer; radiotherapy; irradiation techniques