Analýza dopravní infrastruktury Pardubického kraje - Havránek, Petr (Univerzita Pardubice, 2010)
Tématem této bakalářské práce je zhodnocení současného stavu dopravní infrastruktury Pardubického kraje z hlediska dopravní obslužnosti. V dnešní době se důležitost dopravní infrastruktury neustále zvyšuje, jsou kladeny stále větší nároky na dostupnost, obslužnost a flexibilitu s ohledem na životní prostředí. V práci je provedena analýza současného stavu jednotlivých druhů dopravy v rámci Pardubického kraje. Zároveň je práce zaměřena na zhodnocení významu a přínosu vodní dopravy v souvislosti se záměrem splavnění řeky Labe do Pardubic.
Transport infrastructure analysis of Pardubice region
Keywords: Region; Regionální rozvoj; Pardubický kraj; Doprava; Dopravní prvky; Infrastruktura; Region; Development of the region; Pardubice Region; Transportation; Transport elements; Infrastructure