Interpersonální vztahy na pracovišti - Chocholáč, Jan (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá interpersonálními vztahy ve filiálce Nová Paka firmy Penny Market s. r. o. První část je věnována teorii sociálních skupin a interpersonálním vztahům. Druhá část je zaměřena na charakteristiku firmy Penny Market s. r. o. a na seznámení s její filiálkou v Nové Pace. Ve třetí části je popsána sociometrie, na jejímž základě je sestaven sociometrický test, který slouží k analýze interpersonálních vztahů v provozovně v Nové Pace. Součástí práce je i interpretace získaných dat, návrh na restrukturalizaci sociální skupiny a vyhledání pracovníků, kteří by nejlépe nahradili případně absentující zaměstnance.
Interpersonal relationships at work
Keywords: sociální skupiny; interpersonální vztahy; pracovní skupina; firma Penny Market s. r. o; sociometrie; sociometrický test; social groups; interpersonal relationships; working group; company Penny Market Ltd; sociometry; sociometric test