Blockchain a jeho potenciální využití pro podniky - Prekop, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce je zaměřena na technologii Blockchain a její potenciální využití podniky. Na začátek práce je popsána technologie Blockchain od jejího vzniku, až po zachycení silných a slabých stránek této nově prorážející technologie. V dalších kapitolách je popsáno propojení s kryptoměnami a následně jsou hlavní představitelé kryptoměn přestaveny - jedná se především o Bitcoin, Ethereum a Litecoin. Na závěr práce jsou vyhodnoceny potencionální přínosy této nové technologie pro podniky.
Blockchain and its potential use for companies
Keywords: Blockchain; Kryptoměna; Bitcoin; Ethereum; Blockchain; Cryptocurrency; Bitcoin; Ethereum