Monokrystaly Bi2Te3 s příměsí železa a olova - Hovorková, Aneta (Univerzita Pardubice, 2005)
Modifikovanou Bridgmannovou metodou byly připraveny monokrystaly systému Bi2Te3 s příměsemi železa a olova. Získané vzorky byly charakterizovány měřením reflektivity v oblasti rezonanční frekvence plazmatu a stanovením teplotních závislostí vybraných vlastností - elektrická vodivost, Hallova konstanta a Seebeckův koeficient.
Fe- and Pb-doped Bi2Te3 single crystals
Keywords: monokrystaly; transportní vlastnosti; bodové poruchy