Srovnání dispečerského řízení vybraných podniků městské hromadné dopravy - Zadražil, Václav (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce je věnována dispečerskému řízení MHD. Konkrétně se jedná o dispečerské řízení MHD v DpmČB a DpmP. Byla provedena analýza dispečerského řízení v těchto dopravních podnicích a jeho srovnání. Dále se práce zabývá návrhem možného budoucího rozvoje uvedených dopravních podniků.
Confrotation dispatching control sampled transport undertaking urban mass transportation
Keywords: dispatching kontrol UMT; urban mass transportation; UMT Pardubice; UMT České Budějovice; transportation company; DpmČB; DpmP; dispečerské řízení MHD; MHD Pardubice; MHD České Budějovice; dopravní podnik; DpmČB; DpmP