Letecká nákladní doprava na regionálních letištích v České republice - Aster, Martin (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce pojednává o rozvoji letecké nákladní dopravy na regionálních letištích v České republice. Zabývá se analýzou technického zázemí vybraných letišť a jejich obecnou charakteristikou, tedy předkládá základní potřebná data k těmto letištím a přehled jejich zázemí. Dále je proveden výzkum výnosnosti nákladní dopravy. Poukazuje na možné zájemce o leteckou nákladní dopravu v lokalitě kolem letišť. Dokládá vzestup nákladní letecké dopravy, který je patrný už řadu let a byl umocněn aktuální situací v osobní dopravě.
Air cargo transport at regional airports in Czech republic
Keywords: letiště Brno; letiště Ostrava; letiště Pardubice; nákladní letecká doprava; regionální letiště; odbavení; airport Brno; airport Ostrava; airport Pardubice; cargo transport; regional airport; check-in