Koncepce posvátného prostoru v keltském náboženství - Zelinka, Michal (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce pojednává o koncepci posvátného prostoru v keltském náboženství. Jednotlivé prostory jsou roztříděny podle svých charakteristik, místa nálezu a své povahy. V tabulce jsou shrnuty jednotlivé aspekty možných keltských sakrálních míst z území České republiky. Jednotlivé prvky míst jsou analyzovány, porovnávány a začleňovány do širších měřítek.
The conception of sacral space in the Celtic religion
Keywords: Keltové; keltské náboženství; posvátný prostor; svatyně; Celts; celtic religion; sacred space; sanctuaries