Výhody a nevýhody jednotlivých druhů dopravy - Hývlová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce je zaměřena na výhody a nevýhody jednotlivých druhů dopravy. První část práce je zaměřena na popis dopravní infrastruktury jednotlivých doprav v ČR. Je zde uvedeno mezioborové porovnání přepravních výkonů v silniční a nákladní dopravě. Druhá část je věnována analýze jednotlivých druhů dopravy. Je zde rozebrána technická základna, výhody a nevýhody a současný stav dopravy v zemích EU. Třetí část práce se věnuje současném stavu dopravy a návrhy na zlepšení. Dále se bakalářská práce zabývá nepříznivými vlivy dopravy na životní prostředí a to především emisemi škodlivých plynů, dopravním hlukem, kongresemi, nehodovostí a možností využití alternativních paliv.
Advantages and disadvantages of individual categories of transport
Keywords: Doprava; přepravní výkony; Nehodovost; znečištění; kongrese; hluk; Alternativní paliva