Analýza možností nasazení geografických informačních systémů v oblasti ochrany přírody a krajiny - Petřvalský, Vít (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zabývá možností využití GIS v ochraně přírody a tvorby krajiny. Je v ní navrhnuta datová struktura pro aplikaci GIS pro CHKO Beskydy.
Analyse possibilities of the use geograpgical information systems in the sphere of environment preservation and landscape formation
Keywords: CHKO Beskydy; Geografické informační systémy; ochrana přírody; tvorba krajiny