Metody izolace DNA u bakterie Pseudomonas aeruginosa - Frydrychová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato práce se věnuje různým způsobům izolace DNA z bakterie Pseudomonas aeruginosa. Zabývá se popisem rodu Pseudomonas a jeho jednotlivých zástupců. Podrobněji rozebírá bakterii Pseudomonas aeruginosa. Dále se zaměřuje na různé způsoby izolace DNA. V praktické části je popsána izolace DNA pomocí různých způsobů a sad.
DNA Isolation Methods For Pseudomonas Aeruginosa
Keywords: pseudomonas aeruginosa; izolace DNA; fenol-chloroform; silikátové kolonky; elektroforéza; pseudomonas aeruginosa; DNA isolation; phenol-chloroform; silicate columns; electrophoresis