Návrh vhodného způsobu výuky algoritmizace - Pomikáček, Jiří (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se věnuje výuce algoritmizace a programování na vysokých školách. Uvádí stručný historický přehled programovacích jazyků a jejich různá dělení. Dále práce mapuje výuku předmětu algoritmizace a programování na různých vysokých školách s ekonomicky zaměřenými studijními programy. V neposlední řadě se snaží testovat na několika vybraných programovacích jazycích jejich softwarové nástroje. A nakonec je snaha o shrnutí nabytých informací a za pomocí nich sestrojení obecného sylabu pro výuku algoritmizace a programování.
The concept of education of algorythm development and programing
Keywords: algoritmizace; programování; výučování; Programovací jazyky; sylaby; algorithm development; Programming; Education; Programming Languages; syllabus