Vertikální a horizontální překládka silničních návěsů ve vybraném terminálu kombinované přepravy - Závojko, Martin (Univerzita Pardubice, 2014)
První část diplomové práce analyzuje dostupné technologie kombinovaných přeprav, které umožňují horizontální překládku silničních návěsů. Ve druhé části práce je řešena nakládka silničních návěsů na neveřejném terminálu kombinované přepravy v Brně. Cílem práce je srovnání jednotlivých technologií, ze kterých je jedna vybrána a zavedena na terminálu v Brně.
Vertical and Horizontal Transshipment of Semi-Trailers in Terminal of Combined Transport
Keywords: Ro-La; Flexiwaggon; Modalohr; Cargobeamer; Megaswing; CargoSpeed; Innovative Semi Trailer Handling Unit; ISU; Terminal Brno