Ženská tematika ve fejetonech Mileny Jesenské a Dany Emingerové - Junková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce je zaměřena na fejetony psané ženskými autorkami. Hlavním tématem těchto fejetonů je láska, manželství, manželská věrnost, krása, ženská emancipace a móda. Fejetony zmiňované v této práci byly napsány ve dvacátých letech 20. století a další poté v období počátku 21. století. Práce se nejprve zaměřuje na rozbor fejetonu jako tematiky obecně, jeho vývoj a významné autory žánru. Následuje rozbor jednotlivých fejetonů od obou autorek a jejich vzájemné porovnání.
Female Themes in Feuilletons by Milena Jesenská and Dana Emingerová
Keywords: fejetony; žurnalistika; ženy; ženská tematika; láska; krása; manželství; věrnost; emancipace; móda; Jesenská, Milena; Emingerová, Dana; feuilletons; journalism; women; female themes; love; beauty; marriage; marital fidelity; emancipation; fashion