Vzdělávání a manažerské metody uplatňované ve veřejné správě - Beranová, Anna (Univerzita Pardubice, 2010)
Touto bakalářskou prací zachycuji způsob vzdělávání zaměstnanců veřejné zprávy. V teoretické části práce se zaměřuji na vymezení obecných pojmů souvisejících s veřejnou správou. Dále popisuji pojmy související se vzděláváním dospělých obecně. Část práce jsem také věnovala povinnostem vyplývajícím ze zákona o vzdělávání zaměstnanců veřejné správy. Také uvádím používané metody ve vzdělávání. Práci uzavírám analýzou situace na Krajském úřadu Pardubice. Ze získaných podkladů a informací jsem sestavila možné oblasti pro další rozvoj vzdělávání samotného i návazných kroků a hodnocení a sledování jeho přínosu.
Education and management methods applied in public administration
Keywords: Vzdělávání; krajské úřady; Pardubice; veřejná správa; Public Administration; Education; regional offices