Rekonstrukce železniční stanice Hlinsko v Čechách - Culka, Josef (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zabývá rekonstrukcí železniční stanice Hlinsko v Čechách. Cílem rekonstrukce je zlepšení komfortu pro cestující a jejich vyšší bezpečnost. V práci jsou rozpracovány tři varianty návrhu nových nástupišť s úrovňovými i mimoúrovňovými přechody. Součástí rekonstrukce by měla být i změna železničního svršku, který je již v nevyhovujícím stavu.
Reconstruction of Hlinsko v Čechách railway station
Keywords: rekonstrukce; železniční stanice; Hlinsko v Čechách; nástupiště; reconstruction; railway stations; platforms