Příprava a charakterizace tenkých vrstev systému Sn-S metodou spin coating - Koubská, Jana (Univerzita Pardubice, 2019)
Táto diplomová práca sa zaoberá syntézou single source prekurzorov ako organokovových chalkogenidov, ktoré sú použité pre prípravu amorfných chalkogenidových tenkých vrstiev. V experimentálnej časti je popísaná príprava tenkých vrstiev metódou spin coating z roztokov organocíničitých chalkogenidov. Takto pripravené tenké vrstvy sú následne popísané a charakterizované.
Preparation and characterization of thin films from Sn-S system by spin coating method
Keywords: single source prekurzory; organokovy; tenké vrstvy; spin coating; chalkogenidy; single source precursors; organometallics; thin films; spin coating; chalcogenides