Problematika státního rozpočtu - Kosek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu příjmů a výdajů státního rozpočtu České republiky v letech 1998 až 2006. Zabývá se též vývojem ukazatelů státního rozpočtu a hlavně vývojem a velikostí mandatorních výdajů. Samostatná kapitola je věnována porovnání státních rozpočtů České republiky a Rakouska. Nedílnou součástí této práce je také teoretické vymezení rozebíraných veličin, především samotné problematiky státního rozpočtu.
The problems of the state budget
Keywords: deficit; Gross Domestic Product; mandatory expenditures; Revenues; Austria; state budgets; expenditures; public finance; deficit; hrubý domácí produkt; mandatorní výdaje; příjmy; Rakousko; státní rozpočty; výdaje; veřejné finance