Aplikace pro ovládání, měření a řízení soustavy spojených nádrží - Mejznar, Radek (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce se věnuje realizaci aplikace pro ovládání, měření a řízení soustavy navzájem spojených nádrží v grafickém programovacím jazyce G vývojového prostředí LabVIEW. Součástí aplikace je softwarová realizace spojitého PID regulátoru, jež byl navržen na základě matematického modelu soustavy s využitím prostředí MatLAB - Simulink. Činnost aplikace, včetně regulátoru PID, je ověřována na reálném laboratorním modelu soustavy spojených nádrží.
Applications for control, measuring and managing the associated tanks
Keywords: LabVIEW; PID regulátor; programovací jazyk G; NI USB - 6009; hydraulicko-pneumatická soustava; PID controller; Programming language G; hydraulic-pneumatic system