Využití membránové mikrofiltrace s aditivy přírodních zeolitů při úpravě odpadních vod - Jelínková, Iva (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se zabývá možným využitím membránové cross-flow mikrofiltrace s přídavkem zeolitu - klinoptilolitu při odstraňování amonných iontů z odpadních vod. V teoretické části jsou uvedeny příčiny znečišťování odpadních vod amonnými ionty. Experimentální část je zaměřena na stanovení základních charakteristik dodaného přírodního zeolitu a na proměření jeho sorpčních vlastností pro modelové roztoky obsahující amonné ionty.
The utilization of membrane microfiltration with additives of natural zeolites in water treatment
Keywords: cross-flow mikrofiltrace; zeolity; úprava vody