Cyklistická doprovodná infrastruktura v Pardubicích - Macek, Martin (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou doprovodné infrastruktury v cyklistické dopravě. V práci je rozebrána problematika s parkováním jízdních kol. Dále se práce zabývá výstavbou stojanů pro parkování jízdních kol v centru města Pardubice. Následuje analýza současného stavu a návrh řešení nových stojanů pro bezpečné parkování jízdních kol. V poslední části se diplomová práce zaměřuje na etapy výstavby navržených stojanů a na ekonomickou stránku realizace, tak aby byla pro město Pardubice výhodná.
Accompanying cycling infrastructure in Pardubice
Keywords: cyklistika; stojany; Pardubice; bezpečnost; cycling; stand; safety