Preference hodnot v současných partnerských vztazích - Podzimková, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zabývá preferencemi hodnot v současných partnerských vztazích a obsahuje dvě části. Teoretická část se zaměřuje na hodnoty a partnerské vztahy. Obsah teorie zahrnuje vymezení hodnot, lidské potřeby, dále preference hodnot a hodnotovou orientaci. V neposlední řadě uvádí charakteristiku mladé dospělosti, definici partnerství, zabývá se výběrem partnera, etapami partnerských vztahů, vzájemným očekáváním mužů a žen ve vztahu. Praktická část je provedena na základě kvantitativního šetření formou dotazníku. Jeho hlavním cílem je zjistit u mužů a žen ve věkovém rozmezí 20 - 25 let hodnoty, které preferují při výběru životního partnera.
Value Preferences in Current Relationships
Keywords: partnerské vztahy; muži; ženy; hodnoty; relationships; men; women; values