Optimalizace doručovacího procesu (DHL v Hradci Králové) - Fikar, Tomáš (Univerzita Pardubice, 1999)
Tato práce se zabývá optimalizací doručovacího procesu v konkrétním případě pobočky DHL v Hradci Králové. Úkolem je především zlepšit doručování a vyzvedávání zásilek. Je třeba lépe uspořádat trasy jednotlivých kurýru. Podkladem jsou především statistiky vyzvedávaných zásilek v jednotlivých městech a obcích. Tato práce se pokouší zhodnotit obecně používané metody optimalizace dopravy a možnost jejich využití pro tuto úlohu. Důraz je kladen spíše na vyváženost potřebné doby k vykonání práce jednotlivých kurýrů než na úsporu ujetých kilometrů. Použitá metoda řešení vychází z porovnání jednotlivých možných variant.
Optimization of delivery process (DHL Hradec Králové)
Keywords: optimalizace; doručovací služby; DHL; optimization; delivery service