Tříčlánková 100% nízkopodlažní tramvaj se čtyřmi otočnými podvozky s rozchodem 1435 mm - Bajer, Jiří (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce pojednává o tříčlánkové podvozkové nízkopodlažní tramvaji pro normální rozchod. Kromě návrhu takového vozidla je rozebrána i problematika obrysů pro tramvajová vozidla a jejich výpočtu. Na závěr je proveden návrh konstrukce hrubé stavby vybraného článku tramvaje.
Three section 100% low-floor tramway with four boogies for 1435 mm gauge
Keywords: podvozky; tramvaje; návrhy