Mezitímní účetní závěrka - Fabiánková, Karolína (Univerzita Pardubice, 2025)
Cílem práce je identifikovat náležitosti mezitímní účetní závěrky a vytvořit návod pro její tvorbu. Práce se zaměřuje na seznámení s mezitímní účetní závěrkou, přičemž poskytuje ukázky účetních případů vycházejících z konkrétní firmy. Začátek práce se věnuje základním pojmům účetní závěrky, mezitímní účetní závěrce a její struktuře, včetně pravidel a zásad, které jsou nezbytné pro její správné sestavení. Případová studie následně demonstruje náležitosti, se kterými se může účetní jednotka během sestavení mezitímní účetní závěrky setkat, a to prostřednictvím konkrétních účetních případů. Závěrečná část přináší praktický návod pro sestavení mezitímní účetní závěrky, který vychází z analýzy a příkladů diskutovaných v bakalářské práci.
Interim Financial Statement
Keywords: účetní závěrka; mezitímní účetní závěrka; inventarizace; příloha; financial statement; interim financial statement; inventory; notes to the financial statement