Urychlování kovu na vysoké rychlosti pro aplikaci v materiálovém výzkumu - Kvapil, Jan (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce je zaměřena na problematiku urychlování kovu detonací přiložené trhaviny na vysoké rychlosti a urychlování za pomoci pulzního laseru. Pro sledování urychleného kovu bylo použito interferometrické metody PDV. Hlavním cílem bylo urychlit kov na vysoké rychlosti pomocí výbušnin. Další cíl bylo navrhnout a otestovat urychlení kovu za pomoci pulzního laseru.
High velocity metal acceleration for application in material science
Keywords: urychlování výbuchem; urychlování laserem; PDV; Photonic Doppler velocimetry; acceleration by detonation; acceleration by laser; PDV; Photonic Doppler velocimetry