Rušivý vliv tenzidů při stanovení nepolárních extrahovaných látek - Čapková, Alena (Univerzita Pardubice, 1995)
Předmětem této práce bylo zjistit a vyhodnotit vliv neionogenních tenzidů na stanovení obsahu ropných látek. Pozornost byla věnována problematice extrakce a sorpce tenzidů. Byla zkoumána sorpce neionogenních tenzidů z tetrachlormethanového roztoku na silikagel a oxid hlinitý.
The Influence of surfactants on the non-polar extractable substances determination
Keywords: odpadní vody; nepolární extrahovatelné látky; extrakce; Sorpce; neionogenní tenzidy; infračervená spektroskopie; spektrometrie