Vliv informovanosti na kvalitu života onkologických pacientů - Ochvatová, Marcela (Univerzita Pardubice, 2009)
Ve své diplomové práci se autorka zabývá problematikou vlivu informovanosti na kvalitu života onkologických pacientů. V teoretické části diplomové práce je definován pojem kvalita života. V empirické části je sledován odraz informovanosti na kvalitu života onkologických pacientů. Je hodnoceno, zda adekvátně informovaní pacienti udávají vyšší kvalitu života a kolik informací si pacienti přejí dostat o svém onemocnění, a to včetně nepříznivé prognózy.
The influence of information of the life quality of oncology patients
Keywords: Informovanost; kvalita života; onkologičtí pacienti; sdělování onkologické diagnózy; psychoonkologie; Awareness; life quality; oncology patients; oncology diagnostic communication; psycho oncology