Příprava pytlového papíru na laboratorním papírenském stroji - Polívka, Josef (Univerzita Pardubice, 2003)
Na laboratorním papírenském stroji byl vyráběn pytlový papír ze sulfátové buničiny s různou příměsí sběrového papíru a plniva. U vyrobených papírů byly testovány mechanické vlastnosti, propustnost pro vzduch a formace.
Preparation of sack paper by a laboratory paper machine
Keywords: papír; plniva; papírenské stroje; zkoušení