Kritérium bezpečnosti pro řízení provozu SSZ - Beroušek, Václav (Univerzita Pardubice, 2016)
Hlavním cílem této diplomové práce je zhodnocení nehodovosti řízeného a neřízeného provozu SSZ na křižovatkách v Plzni, zhodnocení vlivů na tuto nehodovost a vyvození závěrů a doporučení pro další zkoumání. První teze se zaměřuje na zhodnocení nehodovosti při řízeném provozu se SSZ a neřízeném provozu se SSZ v době nízkých intenzit dopravy. Další stanovenou otázkou bylo, v jakém intervalu intenzit je efektivní řídit provoz na křižovatce pomocí SSZ. V práci jsem dále zkoumal nehodovost dle detailnějšího rozdělení lokalit v návaznosti na typech a stavebním řešení sledovaných křižovatek.
A criterion of safety for a traffic management of a vertical light mechanism
Keywords: světelné signalizační zařízení; dopravní nehoda; intenzita dopravy; absolutní nehodovost; relativní nehodovost; traffic light; accident; traffic intensity; absolute accidents; relative accident rate