Opatření ke snižování silniční dopravní nehodovosti související s návykovými látkami v Pardubicích a využití metod operačního výzkumu - Štrup, Dominik (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zabývá vlivem návykových látek na dopravní nehody, analýzou dopravní nehodovosti v Pardubickém kraji v souvislosti s návykovými látkami, možnými způsoby k jejímu snižování a předcházení. Zaměřuje se na právní problematiku, vyšetřování dopravních nehod, postup policie v předcházení silniční dopravní nehodovosti a rizikovou analýzu. Dále je navržen obecný postup na tvorbu bezpečnostních akcí a vytvořeny dopravní modely s využitím metod operačního výzkumu.
Measures how to reduce road traffic accidents associated with addictive substances in Pardubice and using methods of operation research
Keywords: bezpečnost přepravních relací; doprava; dopravní nehoda; návykové látky; riziková analýza; the security of transportation relations; transport; traffic accident; addictive substances; risk analysis