Možnosti využití zážitkové pedagogiky v programech primární prevence pro děti a mládež - Hývlová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce se věnuje možnostem využití zážitkové pedagogiky v programech školní primární prevence a jejím limitům ve stejném oboru. Cíle je dosaženo obsahovou analýzou metodik programů všeobecné školní prevence, polostrukturovanými rozhovory s jejich lektory a vytvořením originálního programu všeobecné primární prevence podle metodik zážitkové pedagogiky.
Usage of experimantal education in prevention programs for youth
Keywords: zážitková pedagogika; primární prevence; programy primární prevence; kombinovaný výzkum; obsahová analýza dokumentů; polostrukturované rozhovory; experience pedagogy; primary prevention; school-based primary prevention; combined research; document analysis; semistructured interview